Спојувањето на повеќе предмети во еден ќе ги учи учениците критички да размислуваат, вели Царовска

Новата концепција за основно образование е навистина развојна, се базира на домашни и меѓународни истражувања и исто така се базира на анализа на постојни светски добро поставени концепции за основно образование, кои што даваат одлични резултати кај учениците, изјави министерката за образование и наука, Мила Царовска на денешната прес-конференција. „Ваквиот интегриран пристап на наставни предмети … Продолжи со читање Спојувањето на повеќе предмети во еден ќе ги учи учениците критички да размислуваат, вели Царовска