Швајцарија ќе го повлече барањето за членство во ЕУ

Горниот дом на швајцарскиот парламентот вчера одлучи да ја поддржи одлуката на Долниот дом да се повлече барањето за приклучување на Швајцарија кон Европската Унија. Барањето за влез во ЕУ беше поднесено во мај 1992 година, но во декември истата година граѓаните на Швајцарија на референдум се изјаснија против влез во тогашната Европска економска зона. … Продолжи со читање Швајцарија ќе го повлече барањето за членство во ЕУ