Прехранбените производи по „гарантирана цена“ ќе се продаваат до крајот на годинава

„Гарантираната цена“ на дел од прехранбените производи ќе важи до крајот на годинава, а производителите, дистрибутерите и трговците ќе може и на акциски цени да ги продаваат земјоделските и прехранбените производи. На предлог на Министерството за економија, на денешната владина седница беше донесена Одлука за престанување на важноста на Одлуката за забрана за вршење на … Продолжи со читање Прехранбените производи по „гарантирана цена“ ќе се продаваат до крајот на годинава