Пожар во бегалскиот центар на островот Хиос

Нов инцидент се случи во бегалски камп во Грција. Половина од кампот на островот Хиос изгоре во пожарот што почна по протест на еден бегалец од Ирак, а кој бргу прерасна во масовен протест против лошите услови во кампот и фактот дека Грција ги држи затворени во кампот повеќе од два месеци. Во протестот бегалците палеле … Продолжи со читање Пожар во бегалскиот центар на островот Хиос