Полските критички уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер ќе работат на „Отворено студио“ во МСУ

Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, едни од најзначајните полски и европски уметници од својата генерација, следниот месец ќе бидат гости на Музејот на современата уметност (МСУ) – Скопје. Уметничкиот тандем е меѓу најважните претставници на таканаречената критичка уметност – карактеристична струја на полската уметност, која се заснова на критичка обработка на актуелните теми од јавниот … Продолжи со читање Полските критички уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер ќе работат на „Отворено студио“ во МСУ