Почна ловот на новинари: Додик со акт клеветата ја прогласи за ново кривично дело

Претседателот на Република Српска (РС), Милорад Додик денеска го потпиша указот за прогласување на Законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик на РС, пренесе Ослобоџење. Станува збор за измени кои практично клеветата ја прогласуваат за кривично дело. Овие измени беа усвоени од Народното собрание на РС на седницата на 20 јули годинава. Тоа значи … Продолжи со читање Почна ловот на новинари: Додик со акт клеветата ја прогласи за ново кривично дело