Планините полни со напуштени кучиња, го јадат пленот на рисот и напаѓаат луѓе

Планините се полни со напуштени кучиња кои се закана за луѓето, но и за дивиот свет. Глутници гладни кучиња го јадат пленот на рисот и другите диви животни, а заради генетската блискост хибридизираат и со волците. Иако гледани како предатори, и самите кучиња во овие случаи се жртви. Особено заради неодговорните сопственици кои ги довеле … Продолжи со читање Планините полни со напуштени кучиња, го јадат пленот на рисот и напаѓаат луѓе