Објавен конкурсот за прием на студенти во државните и приватните студентски домови за студиската 2022/2023 година

Министерството за образование и наука (МОН) го распиша конкурсот за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови во Република Северна Македонија за студиската 2022/2023 година.  За претстојната студиска година за студентите се обезбедени вкупно 4.834 легла во државните и приватните студентски домови, од кои 1.165 се предвидени за студенти … Продолжи со читање Објавен конкурсот за прием на студенти во државните и приватните студентски домови за студиската 2022/2023 година