Новинарска екипа на ТВ24 нападната на митингот на ВМРО-ДПМНЕ

Новинарска екипа на Телевизија 24 вчеравечер била нападната од едно лице за време на партискиот митинг на партијата ВМРО-ДПМНЕ пред Владата. Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ги осуди агресивниот однос и вербалните закани од непознато лице кон новинарката Елизабета Дамјановска и нејзиниот колега снимател од телевизијата. Според изјавата на новинарската екипа, за време на … Продолжи со читање Новинарска екипа на ТВ24 нападната на митингот на ВМРО-ДПМНЕ