Не стивнуваат реакциите за разрешувањето на Дамева, дополнително се расклатува довербата во судството

За последните случувања во Судскиот совет, кога на скандалозна седница со кавги и препукувања беше разрешена претседателката Весна Дамева, денеска реагира и Врховниот суд, од каде што велат дека „внимателно ги следат случувањата и го охрабруваат советот да ја надмине состојбата, првенствено во интерес на граѓаните“. „Врховниот суд како највисок суд во државата и носител … Продолжи со читање Не стивнуваат реакциите за разрешувањето на Дамева, дополнително се расклатува довербата во судството