Најважните прашања за најамбициозната мисија на Марс досега

После седум-месечно патување од Земјата и изминати 470 милиони километри, роверот „Истрајност“ на НАСА успешно слета на Марс и во наредните неколку години треба да истражува знаци на микробилошки живот, ако воопшто и некогаш постоел на таа планета, пишува Би-би-си. Роверот ќе собира примероци од карпи и почва, кои потоа ќе ги зачувува во епрувети … Продолжи со читање Најважните прашања за најамбициозната мисија на Марс досега