На првата седница на Судскиот совет со нов претседател отстранети снимателите, реагира ЗНМ

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) го осуди денешниот непринципиелен однос на новиот претседател на Судскиот совет, Сашко Георгиев, кој ги отстрани присутните сниматели на првата седница како претседател, а дозволи присуство само на новинарите. „Фактот дека една долго воспоставена позитивна пракса за следење на расправата со присуство на сниматели е прекината со едно нелогично … Продолжи со читање На првата седница на Судскиот совет со нов претседател отстранети снимателите, реагира ЗНМ