Мостот кај Стоби саниран, во јануари ќе тргнат возовите кон Гевгелија

За период од неколку недели е реализирана санацијата на железничкиот мост на Црна Река на пругата Велес-Гевгелија. Во периодот од 3 до 5 јануари 2024 година ќе се направи пробно испитување на носивоста на мостот, ќе се заврши техничкиот прием и повторно ќе се воспостави железничкиот сообраќај на Коридорот 10, информираат за Мета.мк од Јавното … Продолжи со читање Мостот кај Стоби саниран, во јануари ќе тргнат возовите кон Гевгелија