МОН: Ученичките и студентските стипендии и субвенциите за оброк ќе бидат исплатени до крајот на јануари

Министерството за образование и наука (МОН) информираше дека исплатите за ученички стипендии, студентски стипендии во земјата и во странство и субвенциониран студентски оброк ќе се реализираат во текот на следната недела. Основ за исплата, како што велат од МОН, е усвојувањето на Програмата за остварување и развој на дејноста во студентскиот стандард за 2023 година … Продолжи со читање МОН: Ученичките и студентските стипендии и субвенциите за оброк ќе бидат исплатени до крајот на јануари