Кога студентите по медицина се извинуваат – влијанието на антиродовите движења во јавната сфера

Неодамна Македонската медицинска студентска асоцијација (ММСА) најави на Фејсбук дека на Медицинскиот факултет при УКИМ во Скопје ќе се одржи предавање наречено „Патот на транзицирање“. Во најавата стоеше дека предавањето ќе ги покрие различните аспекти на медицинските услуги и грижа во процесите на потврдување на родот на трансродовите лица и ќе биде водено од докторка … Продолжи со читање Кога студентите по медицина се извинуваат – влијанието на антиродовите движења во јавната сфера