Како ТикТок следел британска новинарка преку сметката на нејзиниот мачор?

Два дена пред Божиќ, ТикТок ја побарал лондонската новинарка Кристина Кридл за да ѝ соопшти оти двајца вработени во Кина и двајца во САД ги разгледувале податоците од нејзината лична корисничка сметка на платформата без нејзино знаење или согласност. Тоа што ѝ се случило на дописничката за технологија на Фајненшл Тајмс, всушност, е она што … Продолжи со читање Како ТикТок следел британска новинарка преку сметката на нејзиниот мачор?