Итно да се прекине постапката за избор на нови членови во Судскиот совет, бара Блупринт групата

Блупринт групата за реформи во правосудство бара итно да се прекине со постапката за избор на нови членови во Судскиот совет. Во спротивно, како што велат од Блупринт групата, како крајно средство, ги повикуваат судиите кои треба да гласаат на изборите за членови на Судскиот совет, од судовите во Апелациското подрачје Скопје и Врховниот суд … Продолжи со читање Итно да се прекине постапката за избор на нови членови во Судскиот совет, бара Блупринт групата