И Данела Арсовска со иницијатива за враќање на споменикот на Ќосето

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска доставила иницијатива до Советот на Град Скопје за повторно поставување на спомен обележјето на Андон Лазов Јанев – Ќосето. Според информациите од Град Скопје, споменикот ќе добие нова локација која ќе се наоѓа на крстосницата меѓу булеварите „Александар Македонски“ и „Беласица“, североисточно од кружниот тек кај трговскиот центар Ист … Продолжи со читање И Данела Арсовска со иницијатива за враќање на споменикот на Ќосето