Европската комисија го усвои Планот за раст на Западен Балкан тежок 6 милијарди евра

Европската комисија (ЕК) денеска усвои нов План за раст за Западен Балкан, со цел да донесе некои од придобивките од членството во регионот пред пристапувањето, да го поттикне економскиот раст и да ја забрза многу потребната социо-економска конвергенција. Целта, како што соопшти ЕК, е да им се овозможи на партнерите да ги засилат реформите и … Продолжи со читање Европската комисија го усвои Планот за раст на Западен Балкан тежок 6 милијарди евра