Димовски: Ако ги примиме сите што аплицирале во „Орце Николов“, ќе останат непополнети другите гимназии

Вкупно 302 ученици со просечен успех 5,00 денеска полагаа квалификациски тест, од чии резултати ќе зависи дали ќе се запишат во гимназијата „Орце Николов“. Годинава во ова училиште за прв пат се полагаше тест за селекција бидејќи за 285 слободни места се пријавија 337 ученици со сите петки во предметна настава во основното образование. Професори … Продолжи со читање Димовски: Ако ги примиме сите што аплицирале во „Орце Николов“, ќе останат непополнети другите гимназии