БИРН открива: Запленетото оружје кај Бањска поминало низ рацете на српската држава

Дел од оружјето коешто го заплени косовската полиција по нападот кај селото Бањска во северно Косово поминало низ рацете на српската држава во изминативе пет години, пишува Балкан Инсајт во обемната анализа што ја спровел тимот на БИРН. Анализата на БИРН не може да докаже како оружјето завршило во рацете на вооружената група предводена од … Продолжи со читање БИРН открива: Запленетото оружје кај Бањска поминало низ рацете на српската држава