Бербок: Уставните измени се од огромна важност за да продолжат преговорите со ЕУ

Германската министерка за надворешни работи Аналена Бербок денеска престојуваше во официјална посета на Република Северна Македонија, на покана на министерот за надворешни работи Бујар Османи. Германската министерка Бербок рече дека уставните измени се од огромна важност за да продолжи преговарачкиот процес за зачленување на земјава во ЕУ. „Сега кога станува збор за спроведување на договореното … Продолжи со читање Бербок: Уставните измени се од огромна важност за да продолжат преговорите со ЕУ