Поради сомневања за сторена кражба, струшката полиција поднела кривична пријава против 40-годишниот М.Д., жител на селото Октиси.

Според полициските информации, осомничениот на почетокот на минатиот месец од ѕидовите на џамијата „Алвети Хасан Баба“ во Струга извадил две камери, чија вредност била проценета на околу 18.000 денари, и ги однел во Октиси.

Четири дена по кражбата, полицијата го открила осомничениот и ги нашла камерите, кои биле одземени и вратени на џамијата.