Жестоки реакции по разрешувањето на претседателката на Судскиот совет, се бара преиспитување на одлуката

Блупринт групата за реформи во правосудството ја изразува својата загриженост околу ескалирањето на состојбата при утврдувањето на дневниот ред на вчерашната седница на Судскиот совет, која заврши со разрешување на претседателката на Советот. Големи реакции околу експресното разрешување на Весна Дамева стигнуваат и од голем број поранешни судии, адвокати, експерти од правосудниот систем и од … Продолжи со читање Жестоки реакции по разрешувањето на претседателката на Судскиот совет, се бара преиспитување на одлуката