На лавината реакции во врска со грешките во учебниците по социологија, им се приклучи и Кика Авеиро. Кика вели дека во минатото и таа лично објавувала и зборувала за грешки кои можат да се најдат во учебниците од кои учат децата, но дека случајот со учебникот по социологија ги носи работите на ново ниво.

Во видеото таа објаснува какво влијание може да имаат изјавите во учебниците и потсетува дека дел од изјавите се правно неточни. Погледнете: