Погрешно паркираните возила во Тетово се секојдневие, особено во централното градско подрачје. Од полициската станица за безбедност во патниот сообраќај во Тетово, во изминатиот период активно работат на подобрување на ваквата состојба.

Велат дека контролните активности се засилени, а погрешно паркираните возила се дислоцираат и санкционираат. Тие упатија апел и до сите оние кои возат со прекумерна брзина, која е најчестата причина за сообраќајни несреќи во Полошко.

– Оваа наша должност ја реализираме со засилено темпо, се со цел а се ослободат пешачките патеки и безбедноста на граѓаните да биде зголемена. Исто така, упатуваме апел за прилагодување на брзината на возење, особено во централното градско подрачје. Обезбедени сме со најсовремени радари преку кои се детектираат возачите кои возат со брзина над дозволената – истакна командирот Зоранчо Талев.

Во октомври годинава, на подрачјето на Тетово, регистрирани се вкупно 65 сообраќајни несреќи, во кои немало човечки жртви. Несреќите завршиле со тешки и лесни повреди на патниците, и со причинета материјална штета.