Долгот на Општина Чаир во мај годинава, според Министерство за финансии, изнесувал 2,3 милиони евра, рече на прес-конференција Зеќирија Ибрахими, градоначалнички кандидат на Беса за Чаир.

Тој се обрати до својот противкандидат Висар Ганиу од ДУИ, велејќи му дека не треба да верува на гарнитурата во Општина Чаир, чии претставници „му рекле дека Општината не должи, бидејќи тие не водат сметка за неговиот образ во јавноста“. Ибрахими вети дека ако Беса ја добие довербата на граѓаните да ја раководи општина Чаир, ќе го исплати наследениот долг и нема да дозволи да ја остави во долгови.

– Ќе ги презентирам податоците од Министерството за финансии. Во извештајот на ова министерство, направен во мај 2017 година, долгот на Општина Чаир е 143 милиони денари или малку повеќе од 2,3 милиони евра. Ветуваме пред целата јавност дека при нашето владеење со Општина Чаир, сите податоци за финансиската состојба ќе бидат јавни и достапни за секого. Исто така, ветуваме дека во рамките на нашиот мандат овој долг ќе се исплати и по никоја цена нема да дозволиме да излеземе од Општината оставајќи зад себе големи долгови – рече Ибрахими.