Една од дваесетината палми засадени во последната акција во Струга, пламнала како факел, откако ја потпалиле неодговорни поединци – информираа од општина Струга.

Дрворедот на палмите е во центарот на градот, веднаш до Советот на Општина Струга.

– Навремената реакција од страна на ТПЕ-Струга го спречи ширењето на огнот и можноста да бидат зафатени и другите 20 палми, што ќе беше закана по здравјето, односно животот на граѓаните. Не е прв пат да се случува ваков вандалски чин, и истото мора да се осуди – реагираа од Општина Струга.

Од таму ги повикуваат сите граѓани, да ја зголемат свеста за општественото богатство и да ги пријавуваат ваквите случаи до инспекциските служби или до локалната полиција.