Заканите за поставени бомби во училишта станаа секојдневие во светски рамки

Затворање на училишта, евакуација на ученици, отворени истраги за дојави за бомби станаа речиси секојдневие, не само во Македонија, туку и во многу други држави во светот. За причините се шпекулира, за можните решенија наголемо се дискутира во светски рамки, но досега не е пронајдено „магично стапче“ со кое би се решил проблемот кој секојдневно … Продолжи со читање Заканите за поставени бомби во училишта станаа секојдневие во светски рамки