Дваесет и едногодишниот Дарко Т. од Делчево вчера загина во тракторска несреќа.

Како што соопшти МВР, возејќи низ шумски пат кај месноста Киселица, на планината Огражден, од лежиштето на тракторот со кој управувал Дарко Т., а чиј сопатник било 16-годишно момче од село Василево, излегло предното лево тркало.

Момчињата го информирале сопственикот на тракторот за инцидентот, по што тој ги советувал да го остават возилото и да тргнат пеш кон Палазлија, од каде ќе ги земел со возило. Момчињата не го послушале и продолжиле со движење на три тркала. Подоцна изгубиле контрола, тракторот се превртел, при што Дарко Т. бил пригмечен од кабината во пределот на градниот кош и починал на местото на настанот.