Работник вчера починал од тешките повреди што ги добил паѓајќи од три метри височина.

Несреќата се случила околу 14.40 часот во Виница, кога А.Г. (60) од селото Горни Подлог, работејќи во хала-луштара, која се наоѓа во кругот на фирмата „Мак-прогрес“, бил качен на платформа на височина од околу 3 метри. Во во еден момент згазнал на гипсена табла и паднал.

Со возило на брза помош А.Г. е пренесен во општата болница во Кочани, каде му е укажана лекарска помош, но поради сериозноста на повредите е испратен во Ургентен центар во Скопје, каде во 16.40 часот починал.