На денешната средба на премиерот Зоран Заев со амбасадорката на ОБСЕ, Нина Суомалаинен, е разговарано за можноста Мисијата на ОБСЕ во Скопје да помогне во реформските процеси во судството, медиумите, полицијата, меѓуетничките односи и неколку други области, соопштија од Владата.

На средбата премиерот нагласил дека новата власт ќе дефинира краткорочна и среднорочна агенда за реформскиот процес, чија цел се евроатлантските интеграции, се вели во соопштението од Владата.