Македонскиот премиер Зоран Заев утре во Виена ќе зборува и ќе одговара на прашања за напредокот и перспективите на Македонија и на Западен Балкан, на трибина организирана од Австрискиот институт за надворешни работи (ОИПП), во соработка со Европскиот фонд за Балканот (ЕФБ) и Советодавната група за политики „Балкан во Европа“.

На настанот „Кон заедничка европска иднина за Југоисточна Европа: Македонскиот случај“, модериран од Ведран Џихиќ, истражувач во ОИПП и предавач на Универзитетот на Виена, ќе се зборува за тоа што земјите во регионот може да научат од Македонија во ситуација кога земјава по речиси 27 години спор, потпиша договор со Грција. Подеднакво важно, ќе се разговара за можностите за соработка меѓу  земјите од Западен Балкан на нивниот пат кон ЕУ.