Денеска ќе обелодениме нови докази преку кои се гледа дека прислушувањето е правено директно од Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК), рече лидерот на СДСМ, Зоран Заев, на прес-конференција.

– На првата снимка ќе чуете разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Мартин Протуѓер како нарачуваат прилог – изјави Заев.

На снимката се слуша како двајцата владини функционери се договараат да пратат новинари од „Сител“ на настан.