Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, придружуван од заменик-претседателката на партијата, Радмила Шекеринска, и од генералниот секретар Оливер Спасовски, денеска се сретнал со делегација на Босна и Херцеговина, предводена од претседавачот со Претседателството на Босна и Херцеговина, Младен Иваниќ.

Како што информираат од СДСМ, на средбата се разговарало за унапредување на долгогодишната соработка и пријателство помеѓу девете земји, како и за итноста и за важноста од деболкада на демократските процеси во земјата што е интерес и на Македонија и на регионот.

Заеднички било констатирано дека стабилноста и мирот во земјата се врвен приоритет за граѓаните на Македонија, а исто така се важни и за земјите од регионот.

Затоа, било истакнато, институциите на системот мора да овозможат продолжување на демократските процеси во земјава.