„Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успешните политики во економијата од страна на Владата предводена од СДСМ и на вицепремиерот Анѓушев и затоа продолжува да шири нови лажни вести. Времето на привилегирани фирми и поединци заврши кога ВМРО-ДПМНЕ замина во опозиција. Новата реформска Влада обезбедува неселективна поддршка и помош на домашните претпријатија“, одговори СДСМ на обвинувањата што на прес-конференција денеска ги изнесе Бојан Стојаноски од ВМРО-ДПМНЕ.

Тој рече дека Владата ќе ги укине давачките за литиум-јонски акумулатори само заради вицепремиерот Кочо Анѓушев, односно неговата фирма „Брако“, која единствено користела такви акумулатори.