Времето денеска во земјава ќе биде сончево и топло со слаб ветер од источен правец.

Утринските температури ќе се движат во интервалот 0 до 7 Целзиусови степени, додека дневните температури ќе бидат меѓу 22 и 29 Целзиусови степени.

Во Скопје времето ќе биде сончево и топло, со максимална температура до 26 Целзиусови степени.

Невообичаеното топло време за овој период од годината ќе продолжи и во наредните денови, со постепено намалување на утринските температури. Врнежи не се очекуваат.