fbpx

Вработените во „Југохром“ во вторник продолжуваат со блокади и со протести

-

Вработените во „Југохром“ во вторник од 11 до 13 часот ќе го блокираат автопатот Тетово – Скопје, кај наплатната рампа Желино. Блокадата, како што велат од синдикалната организација на фабриката, е поради неоправданото исклучување на печките во комбинатот.

Од синдикатот на „Југохром“ велат дека во последните десет дена, оствариле средби со премиерот Емил Димитриев и со вицепремиерот Владимир Пешевски, кои биле конструктивни, но од властите сè уште не добиле никаков одговор во врска со статусот на вработените и на фабриката.

– Ние од власта немаме никаков одговор. Ние, вработените, до 31 јануари сме на принуден одмор, имаме некаков статус, но по 1 февруари не се знае ништо и најверојантно ќе бидеме под Заводoт за вработување, a државата ќе има нови 700 невработени лица. Затоа бараме државата да дозволи да се рестартира фабриката и од тоа нема да се откажеме. Oвие барања ќе ги изнесеме на 31 декември, на блокадата на автопатната делница Тетово – Скопје – изјави Светислав Спасовски, член на синдикатот на „Југохром“.

Југохром престана со работа на 31 октомври минатата година, откако инспекторатот за животна средина донесе одлука фабриката да ги згасне печките поради пробивањето на рокот за изградба на пречистителна станица.

Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
free online course
download intex firmware
Download WordPress Themes Free
free online course