Возовите на пат да изумрат (видео)

Foto: Borce Popovski
Фото: Борче Поповски

Во светот веќе се измислени лебдечки возови, а ние дозволуваме нашата железница да изумре, вели Кика Авеиро во незиното ново видео, каде се присетува на деновите кога уживала да се вози со возовите на Македонски железници.

Бројот на патници континуирано се намалува во последните неколку децении.

Погледнете го видеото: