Во болница со телесни повреди, заврши дваесетичетири годишен кочанчанец во чие возило „рено лагуна“, удри воз изутрината околу четири часот.

Несреќата се случила во близина на железничката станица кај Соколарци, кога возот кој сообраќал на релација Скопје – Кочани, удрил во возилото во движење.

Железничките премини на овој дел од пругата се обележани со сигнализација, но за тоа како се случило возилото да се најде на пругата, ќе покаже истрагата.

Поради увидот, до доцна пртетпладнето железничкиот сообраќај беше во прекин.