Вооружени напаѓачи упаднале во зградата на американски универзитет во авганистанскиот главен град Кабул, а претходно се слушнале експлозии и пукања.

Авганистанските власти потврдија дека универзитетот е нападнат од вооружени мажи.

Сведоци додаваат дека по пукотниците, во зградата на универзитетот останале заробени „одреден број на луѓе“.

Специјални полициски сили почнале акција за спасување, а од нивниот штаб соопштуваат дека се работи за „сложен напад во американскиот универзитет“.