fbpx

Водата во Штип и во Пробиштип забранета за пиење

-

Водата од водоводот во Штип поради поплавување на бунарите, сè уште не е за пиење. И во Пробиштип и во околните села забрането е да се пие водата од водовод поради заматување на бунарите.

Анализите направени во Јавното претпријатие „Исар“ од Штип покажуваат дека водата за пиење е исправна и бактериолошки и хемиски, но додека не се добие потврда на анализите од Хигиенскиот завод, останува забраната за пиење на водата, соопштуваат од Општината.

Центарот за управување со кризи соопшти дека поради поплавување на бунарите, без вода за пиење се селата Лакавица и Балталија, а во општина Карбинци – селата Радање, Карбинци, Кучица и Козјак.

Битолчани на протест за смртта на Јана: „Немаме солзи да ви ги исплачиме гревовите“

Под мотото „Правда за Јана“, „Сите сме Јана“ на плоштадот „Магнолија“ во Битола се одржа протест за смртта на шестгодишното девојче кое минатата среда почина на детското одделение во...
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy paid course
download lenevo firmware
Free Download WordPress Themes
udemy course download free