fbpx

Водата во Охридско Езеро е добра, во Преспанско се подобрува

-

Kвалитетот на водата на Охридско Езеро е на задоволително ниво, а за Преспанско Езеро се преземаат мерки за подобрување на водата, стои, како главна теза, во иницијалниот извештај за карактеризација на Преспанско, Охридско и Скадарско Езеро, подготвен во согласност со Рамковната директива за води на ЕУ.

Извештајот е изработен за две години и е во рамките на проектот на Германското друштво за меѓународна соработка (ГИЗ) за регионална конзервација и одржлива употреба на биодиверзитетот на Охридско, Преспанско и Скадарско Езеро. За негова реализација потрошени се околу два милиона евра.

„И мојот идентитет постои“ – се одржа Маршот за видливост на трансродовите лица

Под мотото „И мојот идентитет постои“, граѓани и активисти вчера попладне по петти пат во земјава маршираа за видливост на трансродовите лица. Маршот го организираше граѓанската иницијатива за заштита...
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
udemy free download
download micromax firmware
Download Nulled WordPress Themes
online free course