fbpx

Во Валандово денеска се одржува референдум за рудникот Казандол

-

Во Валандово денeска се одржува референдум на кој жителите од оваа општина треба да се изјаснат дали се „за“ или „против“ продолжување или стопирање на работата на рударскиот комплекс Казандол, но и дали да се отворат или не нови рудници за метални минерални суровини.

За референдумот да биде успешен, треба да излезат најмалку 5.200 граѓани со право на глас.

Валандово е четвртиот град каде што се одржува референдум. Жителите на Гевгелија, Богданци и Дојран веќе се изјаснија против отворање рудници.

Амбасадорот на Обединетото Кралство за почетокот на реализацијата на Меѓународната стратегија за жените и девојките 2023-2030 

Понекогаш се чини дека борбата за родова еднаквост станува сѐ потешка и потешка. Жените во Иран се малтретирани поради начинот на којшто се облекуваат, девојките во Авганистан се спречени...
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free
download coolpad firmware
Free Download WordPress Themes
free online course