Во тек е пријавувањето за Младинскиот Филмски Фестивал Скопје

Првото издание на Младинскиот филмски фестивал за кратки филмови на автори до 24 години, ќе се одржи на 28 и 29 август, во киното на отворено „Мирно лето“ во Кинотеката во Скопје. До сега овој настан беше дел од тридневната програма на најголемиот средношколски фестивал во Македонија „Три дена култура“, а годинава за прв пат се одвива самостојно.

„На 28 и 29 август во дворот на кинотеката на Македонија, во киното „Мирно лето“ ќе имаме 2 убаво исполнети фестивалски вечери со вкупно 20 кратки филмови распоредени во 3 програми: Домашна програма, кратки играни филмови и кратки документарци. Фестивалските вечери ќе ги завршуваме со 2 млади локални бендови. Фестивалот ќе додели една награда за најдобар филм на фестивалот“, велат организаторите.

Во тек е пријавувањето, а повикот е отворен до 20 Август на: https://mff.mk