Собранието денеска ќе ја одржи 39. седница на која на дневен ред се пратеничките прашања.

Меѓутоа, и на овие пратенички прашања нема да се појави опозициската ВМРО-ДПМНЕ, која подолго време не учествува во работата на Собранието поради апсењата и притворите на пратеници за насилствата на 27 април минатата година.

Овие седници одржуваат секој последен четврток во месецот.