Собранието на Република Македонија на четвртото продолжение на 12. седница, денеска во скратена постапка ќе расправа за pредлог-законот за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поднесен од пратениците Томислав Тунтев, Ејуп Аљими и Весел Мемеди. Овој предлог-закон е за укинувањето на радиодифузната такса, што беше предизборно ветување на СДСМ.

Пред него на дневен ред се pредлог-законот за минималната плата, законот за стечајците и измените на Законот за извршување и одлуката за утврдување на бројот на потпретседатели на Собранието.