Бројот на жртвите во несреќата што се случи во рудник за јаглен на истокот на Индија се зголеми на 16, а спасувачите трагаат по уште тела, пренесуваат светските медиуми.

Несреќата се случи кога земјен одрон го затрупа отворот низ кој рударите влегуваат во рудникот, кој се наоѓа во индиската покраина Јарканд.

Акцијата за спасување продолжува, бидејќи властите стравуваат дека има повеќе затрупани тела.

Јарканд е индиска област која е богата со минерали и во неа се наоѓаат 29 проценти од наоѓалиштата на јаглен.