Институтот за судска медицина, криминалистика и медицинска деонтологија при Медицинскиот факултет во Скопје по наредба од Основното јавно обвинителство Скопје, денеска до обвинителството го доставил вештачењето за причинско-последичната врска на нанесените повреди кај 21-годишниот Никола Саздовски, од претепувањето на автобуска постојка во Автокоманда со неговата смрт пред една седмица.

​Наодот од вештачењето е кај надлежниот јавен обвинител, кој, заедно со другите досега прибрани материјални и вербални докази, ќе биде решавачки фактор каква ќе биде правната квалификација, односно за какво кривично дело ќе бидат обвинети тројцата насилници.

Како што известија од Јавното обвинителство на Република Македонија, претходно во скопското обвинителство бил доставен обдукцискиот протокол, а бил сослушан и законскиот застапник на покојното момче.