Вкупната потрошувачка по видови енергенти во јануари изнесува 819.607 мегават-часови електрична енергија, 33.879 милиони кубни метри природен гас, 674.028 тони јаглен и 60. 516 тони нафтени продукти, покажуваат податоците на Државен завод за статистика.

Домашното бруто-производство на електрична енергија учествува со 77,7 отсто во домашната бруто-потрошувачка на електрична енергија, додека 98,2 отсто од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на електрична енергија.